Wie is Harry?


Harry RuipersIn 1999 begon Harry Ruipers met zijn bouwservice. Dit na zo’n kleine 20 jaar gewerkt te hebben bij bouwbedrijven die nieuwbouw, renovatie en restauratie realiseerden.

Harry was midden jaren zeventig van de vorige eeuw een van de 27.000 gediplomeerden van de Sittardse Ambachtsschool.

Daarna haalde hij zijn gezelsdiploma: metselaar en tegelzetter. Hij kwam toen als beginnend ambachtsman terecht bij een perfect leerbedrijf (Laudy te Sittard). Hij leerde veel van doorgewinterde vaklieden: “Jong, moste eens loestere…” en bovenal herinnert hij zich het plezier en de waardering voor materialen en elkaars kundigheid.

Harry hecht aan ouderwetse service en vakwerk. Omgang met de klanten staat voor hem hoog in het vaandel. Hij kijkt graag samen met de klanten of het mogelijk is wat ze willen. Architecten die vaak verder van het ‘werk’ afstaan, werken graag samen met vaklieden die het wáár maken op de werkplek. Dit is voor Harry een uitdaging en al helemaal als hij daarin een beetje de vrije hand heeft. Hij wil voorkomen dat zijn klanten door verkeerde keuzes teleurgesteld raken of na een aantal jaren in de problemen komen. Als er onverhoopt toch iets mis gaat, kan Harry altijd gebeld worden.

Harry heeft een grote waardering voor ‘eerlijke’ materialen: oud hout, handgebakken stenen, mergel, hardsteen. Deze hebben historie en ze werden vroeger veel ambachtelijker bewerkt en toegepast. “Neem nou hout, dat legden ze vroeger vele jaren te drogen voor het werd verwerkt, nu wordt het hout in feite verkracht…. en zo is het ook met gereedschappen”.

Het is daarom dat Harry – naast zijn bouwwerkzaamheden – steeds meer geboeid is geraakt door: ‘Dinger van vreuger’. Het gaat dan om oude en antieke bouwmaterialen, waardevolle goederen of gebruiksvoorwerpen. Ook heeft Harry zich verdiept in de techniek van ‘glas in lood’. Zowel voor nieuwe voorwerpen als voor reparaties, kunt u bij Harry terecht.